15 juni, 2017

Ledningsgrupp

Abdel El Manira, ordförande
Abdel El Manira är ordförande i AFSR sedan januari 2019, då han efterträdde Olle Kämpe, profesor i klinisk endokrinologi vid Karolinska Institutet i Stockholm. Abdel El Manira är professor i neurovetenskap vid Karolinska Institutet. Han är medlem av Kungliga Vetenskapsakademin i Sverige och Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet. Han är även medlem av den kungliga akademin för vetenskap och teknik i Marocko.

Vice ordförande, vakant
Posten som vice ordförande utses av den franska grenen av AFSR. Posten är sedan januari 2019 vakant.

Börje Svensson, ordförande i AFSRs industrifond
Börje Svensson är sedan 2013 ordförande i AFSRs industrifond och även föreningens skattmästare. Han har haft ledande positioner inom akademi och näringsliv samt vid FN-organet UNIDO i Wien. Han är ekonomie doktor och var 1999-2008 adjungerad professor i företagsekonomi vid SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

Claude Trink, vice ordförande i AFSRs industrifond
Claude Trink, som sedan 2006 är vice ordförande i AFSRs industrifond, är bergsingenjör och alumn från l’Ecole Polytechnique. Han har ansvarat för omfattande utvecklingsprojekt i regioner som drabbats av industriell nedläggning. Senast i regionen Picardie, och tidigare för det statliga kolbolaget Charbonnages de France. Han är ordförande i PPE, ett forskningscentrum för kompositmaterial, baserat i Saint-Avold i Lorraine.